28 Ekim 2013 Pazartesi

Haklarımızı Sizden Söke Söke Alacağız!



Aylar önce işten atılan Kazova tekstil işçileri Kazova fabrikası önüne çadır kurup direnişlerine başlayıp fabrika işgaliyle üretime geçtiler. Direniş boyunca yaptıklarıyla örnek olan Kazova tekstil işçileri patronlarının bozdurduğu makinaları tamir ettirerek hem üretip hem direnişlerini sürdürdüler. Artık kendi üretimlerini halka daha iyi tanıtmak ve satışlarını yapmak için Kazova tekstil fabrikası işçiler tarafından taşındı.
Yeni yerlerine taşınacak olan Kazova işçileri ve destek verenleri fabrika önünde eylem yaptı. Açıklamayı sözlü olarak Bülent Ünal yaptı. Ünal konuşmasında Ümit ve Umut Somunculardan bahsetti, onların kendi işçilerine söylediği yalanları ve yaptıkları hırsızlığı anlattı.

Ünal konuşmasında Somuncu’nun “Onlara makinaları ben kendim verdim kendileri için çalışsınlar” sözleriyle ilgili “Tamamen yalanlardan ibarettir. Zaten herkes biliyor, kimsenin pek inancı yok buna. Biz bu direnişi hep beraber kazandık. Devrimci İşçi Hareketi yanımızda yer aldı sürecin başından beri, Devrimciler bize sahip çıktı, onlarla beraber kazandık” dedi. 

Ardından sözü Devrimci İşçi Hareketinden Davut Çelik aldı. Çelik, “Ülkemizde o kadar hukuksuzluk var ki, nereye bakarsak aynı kişileri görürüz ve bizim ülkemiz artık patronların çiftliği haline dönmüş. Daha dün 1200 kişi Antalya’da işten atıldı. Punto deri işçileri durumu yine aynı, çalışma bakanı her gün patronlar için yasalar çıkarırken işçileri hiç düşünmüyor. Ama yağma yok! Biz Devrimci İşçi Hareketi olarak devrimciler olarak buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Ardından Kazova Kültür Sanat komisyonu adına ise Muzaffer Gezer konuşma yaptı. Gezer, direnişe destek olmak için işçilerin yanında olduklarını söyledi, ayrıca burada olacak olan yeni etkinliklere dair de bilgi verdi. Fabrika önünde yapılacak konserler ve film gösterimleri 1 Kasım saat 20.00'de başlayacak, 3 Kasım pazar günü saat 21.00'da yapılacak konserle sona erecek.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder