25 Ekim 2013 Cuma

KAZOVA DİRENİŞ GÜNLÜĞÜ


KAZOVA DİRENİŞ GÜNLÜĞÜ

11 EKİM CUMA

Gün boyu yoğun geçti. Direnişimizi merak eden, dayanışmak için ürettiğimiz kazaklardan almak isteyenler geldiler. Hepsiyle tek tek elimizden geldiğince ilgilenip, sürecimizi anlatmaya çalıştık.

Bugün Avcılar Forumuna davetliydik. Akşam oraya katıldık. Ürettiğimiz kazakları da orada satışa sunduk. Bizler direnişimiz hakkında bilgi verdik. Merak ettikleri öğrenmek istedikleri şeyleri sordular. En çok da kooperatifleşme ilgili sorular sordular. Bizlerde kendimiz üretmek istediğimizi, zaten bunu yaptığımızı ancak yasal bir zemine taşımak istediğimizi vurguladık. Türkiye işçi sınıfı mücadele tarihinde bir ilk olması bakımından heyecanlandıklarını dile getirdiler. Geç saatlerde vedalaşarak ayrıldık.


12 EKİM CUMARTESİ

Sabah erken kalkıp biraz etrafı toparladık. Dünkü yoğunluktan etraf biraz dağınıktı. Öğlenleyin Brezilya’dan konuklarımız vardı. 4 kişi gelmişlerdi. Fabrikanın durumu hakkında detaylı bilgi verdik. Onlarda kendi ülkelerindeki topraksız köylülerin işgallerinden bahsettiler.

Öğleden sonra Radikal haber portalı bizlerle Kazova Direnişinin dünü, bugünü ve yarını hakkında röportaj yaptı. Bizler de detaylı bir şekilde bilgi verdik. 


13 EKİM PAZAR

Bugün çok fazla gelenimiz olmadı. Bayramda vitrinimize yetiştirmek için kazaklarımızın son kontrollerini yaparak hazırladık.

Öğlen Güney Kore’den işçi sendikalarının başkanı geldi. Bizler durumumuzu anlattık. Direnişimizin nasıl başladığını ve şuan hangi aşamada olduğumuzu anlatarak fabrikayı gezdirdik. Kendisi de ülkelerinde bu tarz direnişlerin olduğunu ve ülkesine gittiğinde sendikacı arkadaşlarıyla bu direnişi paylaşacağını söyledi.


14 EKİM PAZARTESİ

Bugün arife. Yine bir bayramı çadırımızda geçireceğiz. Kahvaltıdan sonra içeride arkadaşlarımız çalışırken bir kısmımızda dışarıda gelen ziyaretçilerimizle ilgileniyoruz.
Direnişimizin başından beri en çok üniversite öğrencileri geldi. Pek çok ilden çeşitli okullardan genç arkadaşlarımızla tanıştık. Bugün Ankara Siyasal Fakültesi’nden bir öğrenci geldi. 24 adet kazak seçti. Bizler daha sonra kendilerine kargoyla yollayacağız. Kendi okuluna bizleri davet etti. Bizde şuan vaktimizin olmadığını söyledik. Daha sonra ki süreçlerde seve seve geleceğimizi söyledik. Sürecimizi anlattık.

Akşama kadar zaman nasıl geçti anlayamadık. Yemekten sonra kimimiz makine başına, kimimiz dışarıda nöbete geçtik. Birkaç arkadaşımızda içeride dinlendi.


15 EKİM SALI

Bugün Kurban Bayramı. Direnişimizde 2. bayramımızı da çadırda geçireceğiz. Sabah erkenden biraz etrafı süpürerek temizlik yaptık. Kahvaltımızı yaptıktan sonra bayram şekerlerimizi de alarak son hazırlıklarımızı tamamladık. Bayramlaşmak için gelenlerimiz oldu.


İstanbul Üniversitesi’nden iki arkadaş geldi. Binayı gezdirerek direniş hakkında bilgi verdik. Bizlerden telefon numaralarımızı aldılar. Birlikte neler yapabileceğimizi düşüneceklerini söylediler. Okulda arkadaşlarına bizleri anlatacaklarını söyleyerek ayrıldılar. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder