31 Ekim 2013 Perşembe

KAZOVA TEKSRİL İŞÇİLERİNDEN ŞİŞLİ’DE EYLEM



KAZOVA TEKSRİL İŞÇİLERİNDEN ŞİŞLİ’DE EYLEM

Direnen Kazova Tekstil İşçileri, 30 Ekim Çarşamba günü eylem yaptılar. Saat 13.00’da Şişli Camisi önünde bir araya gelen işçiler, ‘’ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZLE KENDİMİZ ÜRETİYORUZ-DİRENEN KAZOVA İŞÇİLERİ MECLİSİ’’ yazılı pankartı açarak, ‘’Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz, Yaşasın Kazova Direnişimiz, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız’’ sloganlarını attılar. Bomonti ’deki işgal ve direniş fabrikasının önüne kadar yürüyen işçilere çevreden alkışlar ve ıslıklarla destek verenler oldu.

Fabrika önünde yapılan basın açıklamasında;
‘’Bizlerin 8 aydır sürdürdüğü bu direniş sadece alacak mücadelesi olmakta çoktan çıktı. Sürecin başından beri birlikte hareket ettiğimiz Devrimci İşçi Hareketi ile birlikte geçen hafta alacaklarımıza karşı makinalara haciz koyarak yeni yerimize taşıdık. Bu zaferimiz tüm işçi sınıfına örnek teşkil edecektir bunun bilincindeyiz. Hedefimiz Üretim Kooperatifi kurarak kaliteli ve ucuz fiyata kendi emeğimizle bizleri kimse sömürmeden halk için üretmektir’’ denildi.

Atılan sloganların ardından, 1, 2, 3 Kasım tarihleri arasında fabrikanın önünde yapılacak Film Festivali’ne de çağrı yapılarak eylem sonlandırıldı.












1 yorum:

  1. Kazova işçilerince kurulmak istenen "işçi kooperatifi" modeli "Türkiye'de hiç yok, izin alınamaz, iş yapamaz, vs." deniyordu ama emsal bir koop var:
    http://atakoop.wordpress.com/2013/12/09/huglu-av-tufekleri-kooperatifi

    YanıtlaSil