11 Şubat 2014 Salı

DİRENİŞLERİ KAZANMANIN TEK YOLU MEŞRU MÜCADELE ve DAYANIŞMA


Şişli Merkez, Tatavla, Maçka Forumları ile İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclisi, Mücadele Birliği, Umut-Sen ve Kazova İşçileri 9 Şubat Pazar günü Feniş İşçilerini ziyaret ettiler.

Saat 10.00’da Şişli Meydan’da toplanan 40 kişi otobüsle Gebze’deki Feniş işgal fabrikasına saat 11.30 vardılar.

Ziyaretçileri fabrika kapısının önünde ‘’Yaşasın Feniş Direnişimiz, Feniş İşçileri Yalnız Değildir, Yaşasın Sınıf Dayanışması’’ sloganlarıyla karşılayan işçiler misafirlerini fabrika içerisine alarak süreçlerini anlattılar.

Bu esnada Çelik-İş Gebze Şubesi Başkanı Şerafettin Koç, işçilerin sözünü kesen bir tavırla süreci anlatmaya başlayarak, sendikal anlamda neler yaptıklarını anlattı. Hükümetin bu sorunu çözeceğine dair konuşmalar yapınca ziyaretçiler tepki göstererek, sorunun asıl nedeninin zaten hükümet olduğunu, ancak işçilerin direnerek mücadele etmesi halinde hakların kazanılabileceği ve sendikalarında bu şekilde işçilerin yanında olarak başka yöne işçilerini sevk etmemeleri gerektiğini söylediler.

Sendika başkanı bu konuşmalardan rahatsız olarak işçileri ‘’toplantı yapacağız’’ diyerek fabrikadaki başka bir yere çağırdı. Ziyaretçiler bu tutuma tepki göstererek, işçiler direnişlerini sürdürdüğü müddetçe işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyip, ‘’Yaşasın Sınıf Dayanışması’’ sloganını atarak fabrikadan ayrıldılar. 













Adres: Merkez Mah. Hanımefendi Sk. No:4/A Şişli-İstanbul
Mail: kazovaiscileri@gmail.com           Tel: 0212 252 96 82


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder