12 Şubat 2014 Çarşamba


KAZOVA İŞÇİLERİ,
GREİF İŞÇİLERİNİN YANINDA
                                                                                                     
İstanbul Hadımköy ve Dudullu’da çuval üretimi yapan Greif fabrikasında çalışan ve DİSK /Tekstil Sendikası üyesi işçiler, 9 Şubat Pazartesi günü toplu iş sözleşme görüşmelerinin tıkanması sonucu Hadımköy’ deki fabrikadan özel güvenlikleri dışarıya çıkartarak fabrikayı işgal ettiler.

İşçiler başta taşeronun kaldırılması ve daha iyi hakların sağlanması taleplerinde bulunuyor ve tüm talepleri karşılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ediyorlar. Ancak Tekstil Sendikası Genel Merkezi işçilere destek vermezken, birde internet sitesinde, işgalci işçilerle bir ilgilerinin olmadığını belirten açıklamalar yapması üzerine, işbirlikçi sendikacıların peşini bırakmayan işçiler tepkili oldukları sendika genel başkanı Rıdvan Budak ile görüşmek için 11 Şubat Salı günü sendika merkezine gittiler. Sendikada kimsenin olmaması üzerine, DİSK Genel Merkezi’ne gelerek, sendikacılarla görüştüler. Yazının derhal kaldırılmasını aksi takdirde buradan ayrılmayacaklarını belirttiler.

Saat 19.00’da Kazova işçileri ve Devrimci İşçi Hareketi direnen işçilerin yanına gidip desteklerini gösterdiler. İlerleyen saatlerde, yemek sorununu çözmek için hazırlık yapan, DİH’liler ve Kazova İşçileri, hazırladıkları kumanyaları işçilere götürmek üzereyken siteden yazının kaldırıldığı haberi geldi. Bu gelişmenin üzerine hep birlikte yemek için Diren!Kazova-DİH Mağaza ve Kültür Merkezine geçildi.

‘’Greif İşçisi Yalnız Değildir, Kazova İşçisi Yalnız Değildir,  Direne Direne Kazanacağız,  İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız, İşgal Direniş Zafer’’ sloganları eşliğinde gelen işçiler mağazanın alt katına geçtiler. Hep birlikte hazırlanan kumanyalar yenilerek, çaylar içildi.

Greif işçileri, ‘’örnek aldığımız Kazova işçilerinin mağazasında olmak bizleri gururlandırdı’’ dediler. Sınıf dayanışmasının güzel bir örneğinin sergilendiği bugünde Kazova işçileri de işçilerle dayanışmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdiler. Daha sonra DİH’liler Kazova İşçilerinin sürecinden örneklerle, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kazanmanın mümkün olduğundan bahsettiler. Ve asıl mücadelenin yeni başladığına değindiler. Greif işçileri, dayanışma sloganları atarak saat 22.00’da ayrıldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder