16 Mayıs 2013 Perşembe

DİSK Nakliyat –İş Üyesi İşçiler Kazova Tekstil İşçilerini Ziyaret Etti




DİSK Nakliyat –İş Üyesi İşçiler
Kazova Tekstil İşçilerini Ziyaret Etti



DİSK Nakliyat-İş Sendikası genel başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendika üyeleri, MNG ve Yurtiçi Kargo işçileriyle birlikte, 15 Mayıs Çarşamba günü, çadır direnişlerinin 17. gününde, Kazova Tekstil işçilerini, ziyaret ettiler.
Saat 11.00’da Şişli’de ki DİSK binası önünde toplanan ve sayıları yüzü aşkın Nakliyat-İş üyesi işçiler, ‘’Kazova İşçileri Yalnız Değildir! Yaşasın Kazova Tekstil İşçilerinin Onurlu Direnişi. DİSK Nakliyat-İş’’ yazılı pankart ile ‘’Yaşasın MNG Kargo Direnişimiz’’ yazılı pankartları açarak, Bomonti’deki Kazova fabrikasına kadar yürüyerek geldiler. ‘’Kazova İşçisi Yalnız Değildir, Yaşasın Onurlu Mücadelemiz, Yaşasın MNG Kargo Direnişimiz, Yaşasın Sınıf Dayanışması, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız’’ sloganları atarak gelen işçiler adına Küçükosmanoğlu bir konuşma yaparak;




‘’Yasal hakları için direnen Kazova işçilerini, Nakliyat-İş genel başkanı olarak ve aylardır direnen, mücadele eden MNG Kargo ve Yurtiçi Kargo direnişçileri adına selamlıyorum. Aslında bu direniş çok önemli bir direniştir. Bu direnişe sahip çıkmak hepimizin görevidir. Sınıf dayanışması göstermek tarihsel görevimizdir.

Patronların zaman zaman farklı sektörlerde, işçileri iliklerine kadar sömürmesi yetmiyormuş gibi maaşlarına göz dikmeleri, yasal kazanılmış olan kıdem tazminatılarına el koymaları, yalanlarla fabrikayı boşaltıp kaçmaları gibi olaylar yaşanmaktadır. Kazova Tekstil işçileri sendikasız olmalarına rağmen patronlarının kanunsuz bir şekilde yasal haklarını gasp etmeye dönük tavrına karşı direnişe başlamasını kutluyorum. Kazanacaklarına inanıyorum. Onlar direndikçe bizlerde direnenlerin yanında olacağız’’ dedi.

Küçükosmanoğlu’nun konuşmasının ardından sözü Kazova işçileri alarak, nasıl direnişe başladıklarını anlattılar. Ve haklarını alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyleyerek,  Nakliyat-İş üyesi işçilere bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.













‘’Kazova İşçisi Yalnız Değildir, Yaşasın MNG Kargo Direnişimiz, Yaşasın Onurlu Mücadelemiz, Yaşasın Sınıf Dayanışması’’ sloganlarıyla ziyaret sonlandırıldı.




KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ
DİRENİŞ ÇADIRI ADRESİ: İyiniyet Sok. No: 17 Merkez Mh. Şişli
BLOGSPOT ADRESİ:  kazovaiscileri.blogspot.com
MAİL ADRESİ: kazovaiscileri@gmail.com

TELEFON NUMARASI: 0542 353 68 17

1 yorum:

  1. Güzel ayrıntıları ile Büyük yazılan. Ben herkes haklarını alabilir direnişlerini takdir olduğunu düşünüyorum. ucuz nakliyat

    YanıtlaSil