22 Mayıs 2013 Çarşamba

KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ ŞİŞLİ'DE YÜRÜYÜŞ YAPTILAR





DİRENEN KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ
22 MAYIS ÇARŞAMBA YÜRÜYÜŞ YAPTI


 

22 Mayıs Çarşamba günü Şişli Camisi önünde toplanan Kazova Tekstil işçileri, saat 13.00'da, ''Haklarımızı Ümit Somuncu ve Mustafa Umut Somuncu'ya Yedirmeyeceğiz'' pankartını açarak, Bomonti'deki fabrika önüne kurdukları çadıra doğru yürüyüşe geçtiler. Bu hafta işçilere destek olarak Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Emekli-Sen İstanbul şubeleri de ''Kazova işçisi Yalnız Değildir'' pankartını açarak yürüdüler.
''Hakkımızı Ümit Somuncu'ya Yedirmeyiz, Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız, Yaşasın Kazova Direnişimiz'' sloganlarıyla fabrika önüne gelindiğinde, fabrikanın karşı sokağı Çevik kuvvet ve sivil polislerin ablukası altında olduğu görüldü. İki arka sokakta ise TOMA aracı ve çevik kuvvet otobüsleri bekliyordu. Fabrika önünde yapılan açıklamada;

''65 yıllık köklü bir firma olmasıyla övünen Kazova Trikotaj patronları Ümit Somuncu ve Mustafa Umut Somuncu hiçbir açıklama yapmadan, haklarımızı gasp ederek kaçıp gittiler. 27 Şubat itibariyle haklarımızı alabilmek için yürüyüşler, basın açıklamaları yaptık. Defalarca kendileriyle görüşmek istedik ancak sürekli bizlerden kaçtılar. En son fabrikanın içinden malzeme kaçırmalarını önlemek için 29 Nisan günü çadırımızı kurduk. Bugün çadır direnişimizin 25. günü. Fabrika, Perzoni adlı bir markaya satılmış yeni mal sahipleriyle konuştuk. Bizlere rağmen nasıl burayı aldığını, hakkımızı almadan içeriye koymayacağımızı söyledik. Sonuna kadar da bu sözümüzün arkasındayız''  denildi.

Daha sonra sözü Nakliyat-İş başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu alarak; Kazova işçilerinin onurlu mücadelesinde yanlarındayız. Polis bugün burada işçilerin başını bekleyeceğine, onların haklarını çalan ve kaçıp giden Ümit Somuncu'nun peşinde olmalıdır. Çevredeki işçilere de ''yarın hepinizin başına gelebilecek bu duruma karşı tepkisiz kalmayın, işçi arkadaşlarınıza sahip çıkın'' diyerek seslendi.

Emekli-Sen İstanbul şubeleri adına Kadıköy şube sekreteri Yalçın Vural ise;

'Yetkilelirin sürekli 'gelişen, büyüyen ülkemiz' diye açıklamalar yaptığı ülkemizde işçiler sefalet ücretine çalıştırılmaları yetmiyormuş gibi birde iş verenler haklarını gasp ederek kaçıp gidebiliyorlar. Kimse de hesap sormuyor bunlardan. Ancak, direnen Kazova işçileri yalnız değildir. Hakları için mücadele edenlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Er yada geç kazanacaklarına inancımız tam'' dedi.

Açıklamaların ardından Emekli Cephesi'nden Necati abi şiir okudu. Hep birlikte söylen marşlar ve türkülerle halaylar çekilerek eylem bitirildi.

KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ
DİRENİŞ ÇADIRI ADRESİ: İyiniyet Sok. No: 17 Merkez Mh. Şişli
BLOGSPOT ADRESİ:  kazovaiscileri.blogspot.com
MAİL ADRESİ: kazovaiscileri@gmail.com
TELEFON NUMARASI: 0542 353 68 17




1 yorum:

  1. Yeni Modeller travesti şişli modeller sayfamızda ziyaretçilerini bekliyor. Spesifik travestiler
    konu başlıkları ve ilginizi cezbedecek güncel travesti makaleleri .. ayrıca yeni yayına girecek olan şişli elit sitemizde tüm 4transgenders
    travestileri ile irtibatınızı sağlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil