6 Haziran 2013 Perşembe

KAZOVA İŞÇİLERİ PATRONLARINI KÖŞE BUCAK SIKIŞTIRIYOR



KAZOVA İŞÇİLERİ PATRONLARINI
KÖŞE BUCAK SIKIŞTIRIYOR

Hakları patronları Ümit Somuncu ve Mustafa Umut Somuncu tarafından gasp edilerek, 31 Ocak’ta işten çıkartılan Kazova Tekstil işçileri eylemlerine devam ediyorlar.

Ümit Somuncu’nun kızı Gaye Somuncu’nun Kurumsal iletişim Müdürü olarak çalıştığı Çalık Holding binasının önünde 31 Mayıs Cuma günü basın açıklaması yaparak kendisiyle görüşme talebinde bulunmuşlar, ancak daha işçiler oraya gitmeden şirket yetkilileri ve şirketin hukukçuları tarafından aranarak ‘’buraya gelirseniz kapıya polis yığarız’’ tehditleriyle karşılaşmışlardı. Tüm tehditlere karşın işçiler eylemlerini gerçekleştirmiş ancak yüz yüze görüşme reddedilmişti.

Tüm bu yaşanan gelişmeler sonucunda, 5 Haziran Çarşamba günü, saat 15.30’da, ‘’Kazova Trikotaj Patronları Ümit Somuncu ve Mustafa Umut Somuncu’ya Haklarımızı Yedirmeyeceğiz’’ pankartını açarak, ‘’Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz, Hakkımızı Ümit Somuncu’ya Yedirmeyiz, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız’’ sloganları eşliğinde Zincirlikuyu’ da bulunan Çalık Holding binası önüne geldiler. Yaptıkları açıklamada;

‘’Mavi Marmara ile yola çıkan, ‘komşum açken yatamam’ diyen ve her fırsatta ‘eşitlikten, adaletten’ dem vuran Gaye Somuncu; bu duyarlılığı baban ve ağabeyinin 4 aydır sokaklarda süründürdüğü biz işçilere neden göstermiyorsun’’ diyerek seslendiler.

Açıklamanın ardından şirket yetkililerinden biri aşağıya inerek 3 işçiyi yukarıya çağırdı. Bu sırada aşağıda oturma eylemi başladı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede Gaye Somuncu; ‘’Ben ailemle görüşmüyorum. 2010 yılından buyana ayrıyız. Sizi ancak avukatıyla görüştürebilirim, haftaya buraya geldiğinizde ben burada olmayacağım. İstifa ediyorum’’ dediğini, kendilerinin ise cevaben; ‘’arkadaşlarımızla ve avukatımızla görüştükten sonra cevabımızı iletiriz’’ dediklerini söylediler. Görüşmenin ardından eylem sonlandırıldı. 





















KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ

DİRENİŞ ÇADIRI ADRESİ: İyiniyet Sok. No: 17 Merkez Mh. Şişli
BLOGSPOT ADRESİ:  kazovaiscileri.blogspot.com
MAİL ADRESİ: kazovaiscileri@gmail.com

TELEFON NUMARASI: 0542 353 68 17


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder