28 Haziran 2013 Cuma

KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ FABRİKAYI İŞGAL ETTİ


KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ                   
FABRİKAYI İŞGAL ETTİ
4 aylık maaşları, kıdem ve ihbar tazminatları patronları Ümit Somuncu ve oğlu Mustafa Umut Somuncu tarafından verilmeden işten çıkartılan Kazova Tekstil işçileri, defalarca patronlarının evlerine gitmiş, fakat kendilerine ulaşamamışlardı.  29 Nisan tarihinden beri fabrikanın önüne kurdukları çadırda direnen işçiler patronlarının kızı Gaye Somuncu ile de defalarca görüşmüş ancak bir sonuç alamamışlardı.

Tüm bu gelişmeler karşısında işçiler, 28 Haziran Cuma günü, saat  08.00' da ''EMEĞİMİZİ, EKMEĞİMİZİ, ALINTERİMİZİ ÇALAN KAZOVA TRİKOTAJ PATRONLARI ÜMİT SOMUNCU ve MUSTAFA UMUT SOMUNCU'DAN HAKLARIMIZI ALANA KADAR FABRİKADAN ÇIKMAYACAĞIZ'' pankartını 3. kattan açarak, fabrikayı işgal ettiler. Yukarıdan açıklama yapan işçiler,  ''patronlarımıza defalarca ulaşmaya çalıştık ancak sürekli kaçıyorlar. Gece yarıları fabrikanın içini talan ettiler. Defalarca kızı Gaye Somuncu ile konuştuk, ancak bir sonuç alamadık. Patronlarımız gelip haklarımızı ödemeden buradan ayrılmayacağız'' dediler.

Çevrede çalışan işçilerin mesaiye başlama saati olması itibariyle bir çok işçi alkışlarıyla destek verdi. Saat 10.00 itibariyle bekleyiş sürüyor.


KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ

DİRENİŞ ÇADIRI ADRESİ: İyiniyet Sok. No: 17 Merkez Mh. Şişli

BLOGSPOT ADRESİ: kazovaiscileri.blogspot.com

MAİL ADRESİ: kazovaiscileri@gmail.com

TELEFON NUMARASI: 0542 353 68 17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder