26 Haziran 2013 Çarşamba





KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ
                                                                        
ÇALIK HOLDİNG ÖNÜNDE EYLEM YAPTI



4 aylık maaşları, kıdem ve ihbar tazminatları verilmeden işten çıkartılan ve aylardır patronları Ümit Somuncu ve Mustafa Umut Somuncu'ya ulaşmaya çalışan Kazova Tekstil işçileri, 26 Haziran Çarşamba günü, patronlarının kızı Gaye Somuncu'nun kurumsal iletişim müdürlüğü yaptığı Çalık Holding önünde eylem yaptı.

Saat 15.30'da Zincirlikuyu'da bulunan şirketin sokağı başında buluşan işçiler, ''Kazova Tekstil Patronları Ümit Somuncu ve Mustafa Umut Somuncu'ya Haklarımızı Yedirmeyeceğiz'' pankartını açarak ''Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz, Hakkımızı Gaye Somuncu'ya Yedirmeyiz, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız'' sloganları eşliğinde işyerinin önüne geldiler. Burada yapılan basın açıklamasında işçiler;

''Gaye Somuncu bize daha önce yaptığımız görüşmede ailemle görüşmüyorum elimden birşey gelmez demişti. Ancak biz ailesiyle görüştüğünü biliyoruz. Gaye Somuncu, eğer gerçekten haktan, eşitlikten, adaletten yanaysanız ve bu olay karşısında kılınızı bile kıpırdatmıyorsanız sizde enaz babanız ve ağabeyiniz kadar suçlusunuz. Bizler her hafta buraya gelmeye devam edecek ve teşhir boyutunu arttırarak eylemlerimizi sürdüreceğiz. Umarız babanız ve ağabeyinizin yanında işçilerin haklarını çalanların yanında saf tutmazsınız'' dediler.

Açıklamanın ardından yarım saat oturma eylemi yapıldı. Çav bella Marşı söylenip, haftaya aynı saatte burada olunacağı duyurularak eylem sonlandırıldı.



KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ
DİRENİŞ ÇADIRI ADRESİ: İyiniyet Sok. No: 17 Merkez Mh. Şişli

BLOGSPOT ADRESİ: kazovaiscileri.blogspot.com

MAİL ADRESİ: kazovaiscileri@gmail.com

TELEFON NUMARASI: 0542 353 68 17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder