25 Temmuz 2013 Perşembe

AV. ÖMER DURAK’IN BÜROSU ÖNÜNDE YAPACAĞIMIZ BASIN AÇIKLAMASINA HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ

Bizler KAZOVA TEKSTİL işçileri 31 Ocak’tan bugüne gasp edilen haklarımız için direniyoruz. Somuncu ailesi tarafından gasp edilen 4 aylık maaşlarımız, kıdem ve ihbar tazminatlarımız için direniyoruz. Patronların mal ve makineleri kaçırması nedeniyle fabrikayı işgal ettik. Açlık grevindeyiz.

Ancak Kazova Tekstilden alacaklı İtalyan firması Olympias’ın Türkiye’deki avukatı Ömer Durak bizi katledilme aşamasına getirecek şeyler yaptı. Fabrikayı işgal etmiş olmamıza ve içeride haciz edilebilecek hiçbir şey olmamasına rağmen ısrarla fabrikaya girmek istedi. Polisle geldi içeriye almadık. Dün yani 24 Temmuz 2013 Çarşamba günü sabah saat 08.00’de polislerle fabrikaya gelip kilitleri kırarak içeriye girdiler. Avukatımız Süleyman Gökten polis tarafından gözaltına alınmaya çalışıldı. Haciz esnasında fabrikada bir şey olmadığını tespit edip çıktıktan sonra polis bizi fabrikadan çıkarmaya çalıştı. Bizi gözaltına almakla tehdit etti, bize saldırdı. Direndik ve tekrar fabrikaya girdik.

Bu avukatlık değildir. Avukatlık ve yasalar işçilerin katledilmesine zemin hazırlama yetkisi vermez. Bir direnişin kırılmasına zemin hazırlama yetkisi vermez. Bir gözaltına alınmasına zemin hazırlama yetkisi vermez.

Bu nedenle 26 Temmuz 2013 Cuma günü Ömer Durak’ın bürosu önünde yapacağımız basın açıklamasına halkımızı davet ediyoruz.

KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ

BASIN AÇIKLAMASININ ;
Tarihi : 26 Temmuz 2013 Cuma.
Saati : 16.00
Yeri : Av. Ömer Durak’ın bürosu önü. Balmumcu Mahallesi Itri sokak No: 4 Kat: 3-4-5
BEŞİKTAŞ / İSTANBUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder