11 Temmuz 2013 Perşembe

SOMUNCU AİLESİNE HAKLARIMIZI YEDİRMEYECEĞİZ



SOMUNCU AİLESİNE

HAKLARIMIZI YEDİRMEYECEĞİZ
4 aylık maaş, kıdem ve ihbar tazminatlarını patronları Ümit Somuncu ve Mustafa Umut Somuncu”dan alabilmek için 73 gündür direnen Kazova Tekstil işçileri, fabrikanın önüne kurdukları çadırda eylemlerine devam ediyorlar.13 gün önce fabrikayı işgal edip alacaklarına karşı makineleri satmak isteyen işçilere patronlarının şikayeti üzerine polis müdahale etmiş işçilerde açlık grevine başlamışlardı.

İşçiler, açlık grevlerinin 11. günü olan 10 Temmuz Çarşamba günü Şişli”de yürüyüş yaptılar. Saat 13.00”da şişli Camisi önünde toplanarak, “EMEĞİMİZİ, ALINTERİMİZİ GASPEDEN PATRONLARIMIZ SOMUNCU AİLESİNDEN HAKLARIMIZI ALANA KADAR AÇLIK GREVİNDEYİZ” yazılı pankartı açarak çadıra doğru yürüyüşe geçtiler. “Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz, Yaşasın Kazova Direnişimiz, İşçiyiz Haklıyız kazanacağız” sloganlarıyla, çevredekilerin alkışları eşliğinde fabrikanın önüne gelindiğinde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada;


“Umut Somuncu bu zamana kadar ne telefonlarımıza bakmış nede bizim yanımıza gelmişti. Ancak son yaşananlardan sonra geçen hafta telefonla görüştük. Bize ‘üç-dört kişi ile görüşelim. Ben yeri ve saati ayarlar haber veririm’ dedi. Ancak 1 haftadır ses seda yok. Dün yine telefonla konuştuk neden sözünde durmadığını sorunca kendisine ‘siz Gaye Somuncu’ya gittiniz, Grup Yorum konserine gittiniz bende vaz geçtim’ diyerek pişkince cevaplar veriyor. Buradan Umut Somuncu’ya sesleniyoruz. Aylar önce mücadeleye başladığımızda söylemlerimizde, açıklamalarımızda ’bizim hakkımızı vermediğiniz sürece her yerde bizi görecek, bizim sesimizi duyacaksınız. Ellerimiz yakanızda olacak’ diyerek bunu ilan etmiştik. Eğer bu tablodan rahatsızsanız ve son bulsun diyorsanız yapmanız gerekeni biliyorsunuz. Aksi taktirde daha çok bizi görecek ve duyacaksınız.“ Denildi. Atılan sloganlarla eylem haftaya aynı saatte yapılacağı duyurusuyla sonlandırıldı. 



KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ
DİRENİŞ ÇADIRI ADRESİ: İyiniyet Sok. No: 17 Merkez Mh. Şişli

BLOGSPOT ADRESİ: kazovaiscileri.blogspot.com

MAİL ADRESİ: kazovaiscileri@gmail.com

TELEFON NUMARASI: 0542 353 68 17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder