3 Temmuz 2013 Çarşamba

Gaye Somuncu Açlık Grevine Başlayan Kazova İşçilerini Duymadı



GAYE SOMUNCU AÇLIK GREVİNE BAŞLAYAN

KAZOVA İŞÇİLERİNİ DUYMAMAKTA ISRARCI


Aylardır patronları Ümit Somuncu ve Mustafa Umut Somuncu'dan haklarını alabilmek için direnen Kazova Tekstil İşçileri, açlık grevinin 4. gününde, patronlarının Çalık Holding'de kurumsal iletişim müdürlüğü yapan kızı Gaye Somuncu'ya 4. kez gittiler.       
                        
Mavimarmara ile yola çıkan sık sık eşitlikten ve adaletten dem vuran Gaye Somuncu daha önceki görüşmelerinde işçilere ''ailemle görüşmüyorum ben bir şey yapamam'' demişti. Ancak işçiler ailesiyle görüştüğünü bildiklerini söylediler. ‘’Madem ‘adalet', 'eşitlik' gibi kavramlardan çok sık bahsediyorsunuz ve çevrenizdeki insanlar sizi böyle tanıyor, o zaman babanızın ve ağabeyinizin dolandırdığı ve aylardır oyaladığı işçilere de her ne pahasına olursa olsun sahip çıkarak ailenizin karşısına çıkmalısınız’’ diyerek seslendiler.

3 Temmuz Çarşamba günü, saat 15.00’da Holding binasının bulunduğu sokak başında yaşadıkları süreci anlatan bildiriler dağıtan işçiler, daha sonra ‘’Alacaklarımız İçin Açlık Grevindeyiz’’ yazılı pankartı ve dövizleri açıp ’’Hakkımızı Gaye Somuncu’ya Yedirmeyiz, Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız, Zafer Direnen Emekçinin Olacak, Yaşasın Kazova Direnişimiz’ sloganları eşliğinde yürüyerek Çalık Holding binası önüne geldiler. Burada basın açıklaması yaptılar.

3 Temmuz itibariyle açlık grevlerinin 4. gününde olan işçileri Gaye Somuncu yine duymadı. Açıklamanın ardından yarım saatlik oturma eylemi yapıldı. Sloganlar atılarak, haftaya aynı saatte burada olunacağı duyurulup eylem sonlandırıldı.






Çalık Holding Önüne Yürüyüş Video




Çalık Holding Önünde Basın Açıklaması Video



Çalık Holding Önünde Oturma Eylemi

KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ
DİRENİŞ ÇADIRI ADRESİ: İyiniyet Sok. No: 17 Merkez Mh. Şişli

BLOGSPOT ADRESİ: kazovaiscileri.blogspot.com

MAİL ADRESİ: kazovaiscileri@gmail.com

TELEFON NUMARASI: 0542 353 68 17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder