11 Temmuz 2013 Perşembe

SİZDE HİÇ VİCDAN YOK MU?


SİZDE HİÇ VİCDAN YOK MU?

Kazova Tekstil İşçileri 10 Temmuz Çarşamba günü patronları Ümit Somuncu”nun Çalık Holding kurumsal iletişim müdürlüğü görevini yapan kızı Gaye Somuncu”ya beşinci kez gittiler.

Saat 15.30”da holdingin bulunduğu sokağın başında, “EMEĞİMİZİ, ALINTERİMİZİ GASPEDEN PATRONLARIMIZ SOMUNCU AİLESİNDEN HAKLARIMIZI ALANA KADAR AÇLIK GREVİNDEYİZ” yazılı pankartı açarak yürüyüşe geçen işçiler, ““Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz, Hakkımızı Gaye Somuncu”ya Yedirmeyiz, Yaşasın Kazova Direnişimiz, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız”” sloganları eşliğinde binanın önüne geldiler. Burada basın açıklaması yapıp Gaye Somuncu”ya seslenerek;    

“”Bizler emeğimizin, alın terimizin karşılığını isteyen işçileriz. Bunun için aylardır direniyor, mücadele ediyoruz. 11 gündür de açlık grevindeyiz. Ve bizi mağdur eden bu insanlar sizin babanız ve ağabeyiniz. Yıllarca Müslümanlıktan, dini bütünlükten bahsettiniz. Şuan ramazan ayındayız. Soruyoruz... Sizde hiç vicdan yok mu? Bu nasıl insanlık, adalet ve eşitlikten yanalıktır ki kılınızı bile kıpırdatmıyorsunuz? Hani komşunuz açken yatamazdınız? Kim bilir, belki de diyorsunuz ki, sizler benim komşun değilsiniz. Bakın işte burası doğru. Bizler babanızın ve ağabeyinizin yıllarca çalıştırıp, emeğini sömürüp, haklarını gasp ettiği köleleriz. Öyle ya ne haddimize sizinle görüşmek. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki siz ve sizin gibiler çıkarları olmadan kimseye toplu iğne bile vermezsiniz. Sahte gözyaşlarıyla, sevgi gösteriyle topluma kendinizi böyle tanıtıyorsunuz, hepsi bu. Üstelik yalan söyleyerek ''ailemle görüşmüyorum'' diyecek kadarda pişkinsiniz”” dediler.


Mücadelelerini haklarını alıncaya kadar sürdüreceklerini vurgulayan işçiler daha sonra yarım saat oturma eylemi yaptılar. Şirket yetkilileri ya da Gaye Somuncu”nun kendisinden herhangi bir ses çıkmazken eylem atılan sloganlarla sonlandırıldı. 




KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ
DİRENİŞ ÇADIRI ADRESİ: İyiniyet Sok. No: 17 Merkez Mh. Şişli

BLOGSPOT ADRESİ: kazovaiscileri.blogspot.com

MAİL ADRESİ: kazovaiscileri@gmail.com

TELEFON NUMARASI: 0542 353 68 17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder