18 Eylül 2013 Çarşamba


KAZOVA DİRENİŞ GÜNLÜĞÜ                                               
(14 Eylül Cumartesi)

Devrimci İşçi Hareketi ve Kuruçeşme Halk Komitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Tiyatro Simurg’un oyunuyla mahalle halkıyla bir araya geldik. Saat 19.00’da tiyatro gösterisinin yapıldığı alana stantlarımızı kurarak direnişin olanaklarıyla ürettiğimiz kazakları sergilemeye başladık.


Haydi Birşey Söyle adlı oyun herkesin beğenisiyle alkışlarla seyredildi. Oyunun ardından bizlerde söz alarak; direnişin bu zamana kadar geçirdiği süreci anlatıp, ancak direnenlerin kazanabileceğini vurgulayarak sözlerimizi bitirdik. 


(15 Eylül Pazar)
Bugün İstanbul’un çeşitli semtlerindeki forumların ortaklaşa yaptıkları Kadıköy’deki konsere Kazova işçileri olarak bizlerde katıldık.

Saat 15.00’da direnişin imkanlarıyla ürettiğimiz kazakları sergilemeye başladık. Konsere gelenlerin büyük ilgisi vardı. Dayanışmak için kazaklardan satın alanlarla uzun sohbetler ederken, bildirilerimizi de dağıttık. Akşam geç saatlere kadar açık duran standımızı konserin bitimine doğru toplandık. 


(16 Eylül Pazartesi)
Direniş çadırımıza bugün gelen giden olmadı. Sakin bir gün geçirdik. Öğleden sonra arkadaşlarımız gece içerde çalışanlarla vardiya değiştirerek içeride üretime devam ettiler. 

(17 Eylül Salı)
Bugün sabah fabrikaya ip taşıdık. Taşıdığımız iplerden renkler seçerek dokumak üzere ayırdıktan sonra etrafı topladık. Öğlen Şişli Karakolu’ndan sivil bir memur gelerek fabrikayı satın alan mal sahibinin Kaymakamlığa fabrikanın boşaltılması üzerine başvurduğunu söyledi. Elindeki kâğıtları göstererek Perşembe günü geleceklerini söyledi. 
Gün içerisinde pek gelip gidenimiz olmadı. Akşama doğru Tatavla Forumu’ ndan arkadaşlar geldiler. İşçi arkadaşlarımızla tebligatla ilgili olarak bunun ne anlama geldiği ve nasıl bir tavır sergileyeceğimiz üzerine sohbet ettik. 


(18 Eylül Çarşamba)
Her hafta olduğu gibi bu Çarşamba günü de Şişli Camisi önünde toplanarak fabrika önüne kadar yürüyüş yaptık. Etraftan insanlar alkışlarıyla destek verdiler. Bu hafta ki yürüyüşümüze Şişli Belediyesi işçileri de destek verdiler. Daha sonra hep beraber çadırda çaylarımızı içerek sohbet ettik.

Barbaros Şansal telefonla arayarak bizleri tebrik etti. Mail yoluyla direnişimizi paylaştığını ve kendisinin de ziyarette bulunacağını söyledi. Öğleden sonra Boğaziçi, Mimar Sinan ve Bilgi Üniversitelerinden öğrenciler gelerek ziyarette bulundular. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder