30 Eylül 2013 Pazartesi

KAZOVA DİRENİŞ GÜNLÜĞÜ                                 
(28 Eylül Cumartesi)

Direnişimiz ve mücadelemiz için büyük önem taşıyacak olan güne başlarken ilk ziyaretçilerimiz geliyor. Kandıra F tipinde kalan özgür tutsaklar. Direnişimizi coşkuyla selamlıyorlar. Bu bize sabahın ilk saatlerinde büyük moral oluyor.

Gün boyunca aylardır direnerek, işgal ederek ürettiğimiz kazaklarımızı büyük olasılıkla hayatlarında hiç defile görmemiş olan emekçi halkımıza sergileyeceğiz.

Hazırlıklarımız öğlen saatlerinde hızlandı. Ses düzeni, sahne ve direniş defilesi podyumumuz için malzemeler geldi. İdil Kültür Merkezi’nden gelen arkadaşlar ses sistemini kurarken, Ütopya Organizasyondan arkadaşlarımız sahne ve defilenin yapılacağı podyumun kurulmasıyla ilgileniyorlar. Bizler de bir yandan binanın ön cephesine astığımız pankartları düzenliyoruz. Alana il gelenler Dev Genç’liler oldu. İTÜ Meclisi, Kocamustafapaşa, Maçka, Yoğurtçu Parkı, Merter, Tatavla, Abbasağa, Bakırköy, Şişli Merkez, Beykoz forumlarının yanı sıra, Mimar Sinan, Galatasaray ve Boğaziçi Üniversite öğrencileri katıldılar.

Ve saat geldi. 19.00’da etkinliğimiz başladı. Önce Teneke Trampet Müzik Grubu sahneye çıkarak şarkılarını bizler için söylediler.   

Ardından Devrimci İşçi Hareketi adına Behiç Aşçı söz aldı. ‘’Bu direnişin sadece alacak meselesi olmadığını, iki ideolojinin, iki farklı sınıfın çatışması olduğunu ve işçilerden yana olanların bugün burada olduklarını’’ vurguladı. Bu esnada sürekli ‘’Kazova İşçisi Yalnız Değildir, Yaşasın Kazova Direnişimiz, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız’’ sloganları atıldı.

Sonra bizden iki arkadaşımız sahneye çıktı. Direnişin bu zamana kadar geçirdiği süreci özetleyerek, ‘’amacımız bizi sömüren birileri olmadan kaliteli ürünleri, ucuza halkımız için üretmek’’ dediler.

Şişli Belediyesi işçilerinden Savaş Doğan ve Beşiktaş Belediyesi işçilerinden Rıdvan Çalışkan hem kendi belediyelerindeki patron sendikacılığını hem de Kazova tekstil işçileriyle dayanışmalarını anlattılar.

Konuşmaların ardından bizim ürettiğimiz kazakları, Pelin Batu, Nilüfer Açıkalın, Mehmet Esatoğlu, Hakan Yeşilyurt, İlkay Akkaya, Gülay, Cengiz Bozkurt, Serhat Tutumluer, Selçuk Balcı, Ötekiler Müzik Topluluğu, Güler İnce, Burcu Demir, Merve Tuba Taruk, Ezgi Kaya sahnede sergiledi.

Defilenin hazırlanmasında büyük emeği geçen Metin Yeğin bir konuşma yaparak, burjuvazinin defilelerine karşılık işçilerin de kendi modalarını tanıttıklarını, işçilerin “modasının” işgal, direniş, üretim olduğunu söyledi.

Halkın Hukuk Bürosu’nun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği uluslararası sempozyuma katılmak için şuan ülkemizde bulunan Latin Amerika, Arjantin,  Şili, Almanya, Brezilya, Kanada, Suriye, ABD, İngiltere’den gelen avukatlarda etkinliğimize katıldılar. Sahneye çıkarak Arjantin’de çok sayıda buna benzer işgallerin olduğunu söyleyerek başarılar diledi.

Sahneye şimdi de Gülay, Hakan Yeşilyurt, İlkay Akkaya ve Bandista çıkarak şarkılarını söylediler.

Dün hayatını kaybeden ve halkın sevdiği değerli bir sanatçı olan Tuncel Kurtiz’i anmak için, Grup Yorum’un 25. yıl konserinden Geçit Yok adlı şiiri okurken çekilmiş bir kesit sinevizyonla duvara yansıtıldı. Bu sırada, ‘’Tuncel Kurtiz Ölümsüzdür’’ sloganları yükselmeye başladı.

Geceye çok sayıda basın mensubu ve Nur Süer, Deniz Türkali’de katıldılar. Üniversitelerden öğretim görevlileri, Devrimci Müslümanlar, SDP daha sayamadığımız, aklımızda tutamadığımız birçok dostlarımız bizi yalnız bırakmadılar.


En son sahneye Grup Yorum çıktı. Söyledikleri türküler ve marşlarla hep birlikte sahnenin her iki tarafında halaylar çekildi. Halk ayaklanması sırasında polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralanan ve 3 aydan fazla süredir komada olan Berkin Elvan’ı da unutmadık. ’’Berkin Elvan onurumuzdur, Diren Berkin Kazova Seninle’’ sloganlarıyla inledi Bomonti sokakları. Grup Yorum’ da Berkin için Büyü adlı şarkısını Davut abinin 6 yaşındaki oğlu Boran’la birlikte söyledi. Büyük ilgi çeken şarkı hepimizi duygulandırdı. Sonra tüm işçiler Grup Yorum ile birlikte sahneye çıkarak Haklıyız Kazanacağız marşını söyleyerek programı bitirdik. 


KAZOVA DİRENİŞ GÜNLÜĞÜ                                                     (29 Eylül Pazar)

Bu haftayı yoğun bir şekilde dün yaptığımız defileye hazırlıklarla geçirdiğimiz için bugün hepimiz biraz yorgunuz.

Bir arkadaşımızı öğlen Bursa’da yapılacak foruma yolladık. Arzu Çerkezoğlu ve Volkan Yaraşır’ın da yer aldığı Bursa’nın Osmangazi Heykel Parkı’nda yapılan forumda Feniş İşçileri de vardı. Onlarda geçtiğimiz günlerde fabrikayı işgal etmişlerdi. Panel havasında geçen konuşmalarda genelde işçi direnişleri, direnişlerle dayanışmanın önemi ve mücadele üzerine konuşuldu. Ürettiğimiz kazakları da sergilediğimiz öğleden sonra başlayan forum 18.00’da bitti.

Öğlen SYKP (Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi) ve Yel Değirmeni formu kalabalık bir şekilde ziyarete geldiler. Çaylarımızı yudumlarken, direnişimiz hakkında bilgi vererek sohbet ettik. Sonrasında fabrikayı gezdirerek, ürettiğimiz kazakları gösterdik. Dayanışmak için kazaklarımızdan aldılar.

Akşama doğru, Yunanistan, Fransa ve Almanya’dan misafirlerimiz vardı. Ülkelerindeki sosyalist basın yayın organları için Devrimci işçi Hareketi’nden bir arkadaşımızla röportaj yaptılar. Kazova direnişi hakkında nasıl bir yol izledikleri hakkında bilgi aldılar.
Akşama kadar gelenimiz eksik olmadı. Bugünü de böyle geride bıraktık. 


KAZOVA DİRENİŞ GÜNLÜĞÜ                                    
(30 Eylül Pazartesi)

Haftanın ilk günü erkenden kalkarak kahvaltımızı yaptık. Öğlene kadar tek tük ürettiğimiz kazaklardan almak için gelenler oldu.

Öğle saatlerinde, Bursa’nın Nilüfer formundan bir kişi ziyaretimize geldi. Daha önce telefonla da görüşmüştük.  Çay ikram ederek direnişimizi anlattık. Büyük bir ilgiyle dinledi. Fabrikayı gezdirerek birkaç tane numune kazak verdik. Bursa’daki arkadaşlarına gösterip bizlere sipariş vereceklerini söyleyerek ayrıldı.

Akşam Birgün gazetesinden arkadaşlar geldi. Taşeronluk sistemiyle ilgili bir belgesel yapmak için bizlerle röportaj yapmak istediklerini söylediler. Bizde onları geri çevirmedik. Sürecimizi anlatarak üretim aşamasına nasıl geldiğimizi aktardık. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder