21 Eylül 2013 Cumartesi



Sizlere Olan Öfkemizi Büyütüyor,              
Mücadele Azmimizi Yükseltiyorsunuz
Geçtiğimiz hafta, Ümit Somuncu’nun Çalık Holding’de kurumsal iletişim müdürlüğü yapan kızı Gaye Somuncu, işçiler hakkında savcılığa şikâyette bulunmuştu. Bunun üzerine Kazova Tekstil İşçileri, 19 Eylül Perşembe günü çalıştığı Çalık Holding binası önünde basın açıklaması yaptılar.

Saat 15.30’da şirketin bulunduğu sokağın başında toplanan işçiler, ‘’EMEĞİMİZİ, ALINTERİMİZİ GASPEDEN PATRONLARIMIZ SOMUNCU AİLESİNDEN HAKLARIMIZI ALANA KADAR AÇLIK GREVİNDEYİZ’’ yazılı pankartı açarak, ‘’Hakkımızı Ümit Somuncu’ya Yedirmeyiz, Sadaka Değil Hakkımızı istiyoruz, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız’’ sloganları eşliğinde iş yerinin önüne geldiler. Burada yaptıkları basın açıklamasında;

‘’Utanmadan sıkılmadan yalan söyleyerek, beni ‘’tehdit ettiler’’ deyip bizlerden şikâyetçi ola biliyorsunuz. Anlaşılan yalancılık, talancılık, utanmazlık sizlerin kemiklerine kadar işlemiş. Sizde babanızdan ve ağabeyinizden aşağı değilsiniz bunu gördük.

Bizleri bu yalanlarla, şikâyetlerle vazgeçireceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Aksine sizlere olan öfkemizi büyütüyor, mücadele azmimizi yükseltiyorsunuz. Türkiye’de daha önce olmayan işleri başardık. Siz asalak, talancı patronlar olmadan da işyerlerini yönetebilir, üretebiliriz. Bunu gördük ve yaşıyoruz. Aynı zamanda bütün işçilere de örnek oluyoruz. Neredeyse bizi bilmeyen, duymayan kalmadı. Mücadelemiz her boyutuyla sürecek ve haklarımızı son kuruşuna kadar alacağız’’ denildi.

Eylem atılan sloganlarla ve her hafta yapılacağı duyurularak sonlandırıldı.


        KAZOVA TEKSTİL İŞÇİLERİ

DİRENİŞ ÇADIRI ADRESİ: İyiniyet Sk. No:17 Merkez Mh. Şişli/İst.    TEL: 0542 353 68 17


MAİL ADRESİ: kazovaiscileri@gmail.com     BLOGSPOT ADRESİ: kazovaiscileri.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder