26 Eylül 2013 Perşembe


KAZOVA DİRENİŞ GÜNLÜĞÜ                                                                                       (25 Eylül Çarşamba)

Öğlen saat 12.00’da, Av. Taylan Tanay ve Berna Yılmaz’ın işten çıkartılmalarına karşı Devrimci İşçi Hareketi’nin DİSK önünde hafta içi her gün yaptığı oturma eylemine katıldık. Saat 13.00’da eylem bitti. Hep beraber her Çarşamba Şişli’den fabrikaya kadar yaptığımız eylemi tekrarlamak için Şişli Camisi önüne geldik. Eylemimiz kalabalıktı. Çadırın önünde basın açıklamamızı yaptıktan sonra Türk Hava Yollarında grevde olan Hava-İş üyesi işçiler geldiler. Çay ikram ettik. Sonra fabrikayı gezdirerek, ileriye yönelik hedeflediklerimizi anlattık. Onlarda üretime geçmiş olmamızdan etkilenerek ‘’bizde hava yolu taşımacılığını kendimiz yapmalıyız’’ dediler.

Değişik üniversitelerde okuyan öğrenciler bugün yine ziyaretçilerimiz arasındaydılar. Hafta sonu düzenleyeceğimiz defile için kendi okullarında duyuru çalışması yapacaklarını söylediler.

Öğleden sonra Nakliyat-İş sendikası başkanı ve üyesi işçiler geldiler. Bir ara fabrikanın önü o kadar kalabalıktı ki birkaç arkadaşımızla birlikte içeride oturduk onlarla. İçeriyi gezdirerek, önümüzdeki süreçte neler yapmayı planladığımızı anlattık. Sendika başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, bu direnişin ilk olması nedeniyle önemine vurgu yaparak, diğer sendikalarında sahiplenmesi gerektiğini söyledi. Haftaya kalabalık bir şekilde geleceklerini belirti.

Polisin attığı gaz bombası sonucu 3 aydır komada yatan Berkin Elvan’ın ablası Gamze ve yakınları akşamüstü, ziyaretimize gelerek, ürettiğimiz kazaklardan aldılar.  Bizlerde, onları uğurlarken, ‘’inanıyor ve biliyoruz ki Berkin uyanacak’’ dedik.


Akşama doğru bir araya gelerek, bu hafta neler yaptığımızı değerlendirerek önümüzdeki haftanın programını çıkarttık. Toplantımızı bitirerek, iki arkadaşımızı Abbasağa Forumu’na gönderdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder